Installatie voor de kunststofindustrie en de kunststofmachinebouw

Verantwoord gebruik van hulpbronnen, duurzaamheid, milieubescherming, efficiëntie - deze onderwerpen worden steeds relevanter in samenhang met kunststoffen. Daarbij zijn kunststoffen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Kunststof heeft veel te bieden – als lichtgewicht materiaal voor de auto-industrie, als beschermend omhulsel voor levensmiddelen en farmaceutische producten, elektrische apparaten en consumptiegoederen en als innovatiestimulans in de milieutechnologie.

SCHOLPP is de partner voor de verwerkende industrie en machinebouwers

Met de veranderingen in de kunststofverwerking verandert ook de kunststofmachinebouw. Er worden nieuwe productieprocessen ontworpen, die minder middelen verbruiken met behoud van hoge functionaliteit. De circulaire economie ontwikkelt zich tot een steeds krachtiger motor voor innovatie bij machinefabrikanten. Intelligente hulpsystemen en softwareoplossingen maken in de toekomst breder gebruik van gerecyclede materialen mogelijk.

Door deze diversiteit in het productaanbod en de veranderende vraag moeten kunststofverwerkers hun productie flexibel inrichten. Kunststofmachinefabrikanten volgen deze trends in de branche en brengen nieuwe machinesystemen op de markt. In dit samenspel van de spelers in de kunstofbranche ondersteunt SCHOLPP bedrijven met zijn modulaire diensten voor nieuwe installaties of herstructurering van de productie.