Installatie van papiermachines en verpakkingsmachines

Producten van de papierverwerkende industrie zijn alomtegenwoordig in het dagelijks leven en in de professionele logistiek. Verpakkingen zijn echte alleskunners. Ze dienen als beschermend omhulsel van producten en zorgen dat de logistiek soepel kan verlopen. Bovendien zijn het merkambassadeurs, die de koopvoorkeur van klanten beïnvloeden. Producenten van verpakkingen moeten vandaag de dag voldoen aan de eisen van de markt op het gebied van vorm, design, esthetiek, haptiek en geur. Maar verpakkingen moeten vanwege wettelijke voorschriften en consumentenverwachtingen in de toekomst ook milieuvriendelijker worden.

Milieubewustzijn stimuleert nieuwe producttrends

Daarvoor biedt de verpakkingsindustrie intussen nieuwe oplossingen, zoals hersluitbaarheid, flexibele vulmaten en portioneerbaarheid. De papier- en verpakkingssector speelt op deze verwachtingen in, bij productie, bedrukking en afwerking. Inkt en finishes op waterbasis, monofolies en nieuwe composietmaterialen verbeteren het recyclingpercentage en daarmee de milieubalans.

Mogelijkheden van digitalisering: nieuwe producten, nieuwe processen

Digitalisering maakt ontsluiting van nieuw efficiëntiepotentieel mogelijk. Verpakkingen worden intelligente spelers in het logistieke proces door middel van gedrukte elektronica of radiografische RFID-labels. Slimme verpakkingen bewaken de conditie van de inhoud of communiceren met de gebruikers. Om de dynamische markt ook op lange termijn bij te kunnen houden, rekenen papier- en verpakkingsbedrijven op de markt- en technologiecompetentie van machine- en installatieproducenten, evenals op betrouwbare ondersteuning door een industrieserviceverlener zoals SCHOLPP.